International spring seminar 2018

INTERNATIONAL SPRING SEMINAR ASHIHARA FIGHTING KARATE 2018 te Giove ItalieOp vrijdag 13 april vertrokken Marc de Roodt, Richard Maas, Vanessa van den Berg en Cees van Nugteren op uitnodiging naar Giove. We werden opgehaald op Rome Airport en na het inchecken in het hotel kregen we een rondleiding met lunch in Orvieto. De omgeving is prachtig daar. De organisatie was in handen van Sensei Alberto Cannas, Pietro Bussoti, Guglielmo Barone en Kristian Moe. Kristian was de tolk ook tijdens het seminar (komt uit Noorwegen maar woont al jaren in Giove en spreekt goed Italiaans).

INTERNATIONAL SPRING SEMINAR ASHIHARA FIGHTING KARATE 2018 te Giove ItalieOp zaterdag was de start om 09.00 uur. Italië is niet goed georganiseerd op full contact gebied maar er was een prima opkomst voor een 1e keer. Ook twee leden van de Aiko Hongarije hadden er rit van 14 uur voor over om er te komen. Er was ook een man uit Triest genaamd Massimiliano Cerva die alleen per trein kwam (750 km enkele reis) en die Kihon/Marc/Ashihara kende van Youtube. Hij heeft geen mogelijkheden om daar te trainen omdat er geen Ashiharaschool te vinden is in Noord Italië. Cees heeft zijn kampshirt van 2017 aan hem gegeven en de man was sprakeloos.

INTERNATIONAL SPRING SEMINAR ASHIHARA FIGHTING KARATE 2018 te Giove ItalieDe sfeer was bijzonder goed en er werden allerlei basistechnieken behandeld gedurende de dag. De groep was gemixt en varieerde van Shotokan, Kyokushin naar een mixvorm van BJJ en alles wat daartussen zat. Men was duidelijk onder de indruk van de technieken en de uitleg. Ook blijkt dat wij trainen met meer body impact tijdens de lessen. Aan het einde van de dag hebben we ook nog rondjes gespard. Na een voortreffelijk diner in het hotel in de avond zocht een klein groepje nog een barretje op met livemuziek tot 02.00 in de nacht.

De volgende dag was er weer training vanaf 10.00 uur. Marc begon met een kussentraining die trapsgewijs uitgebreid werd als warming-up. Na een minuut of 20 begonnen de meesten wel te zuchten en te kreunen. Terug naar wat combinaties waarna we met z`n vieren eerst sabaki lopen hebben voorgedaan. Aanvankelijk alleen blokken, later met counter en daarna vrij qua counters.

INTERNATIONAL SPRING SEMINAR ASHIHARA FIGHTING KARATE 2018 te Giove ItalieIedereen vond dit leuk maar had wel moeite (de niet Ashiharaleden) met deze trainingsvorm. Hierna kata Kihon Itchi gelopen en afgesloten met wat rondjes sparren. Na de lunch, uitchecken zijn we met een groep nog naar een soort open luchtmuseum geweest. Vervolgens werden we afgezet op Rome Airport en konden we met een super goed gevoel terug. We zijn echt zeer gastvrij ontvangen en men was superblij met onze komst. Er is geen overkoepelende organisatie in Italië en er is ook weinig samenwerking onderling in fullcontact karate dus men hoopt met dit seminar en de spin-off Ashihara op de kaart te zetten in Italie. De organisatoren vertelden aan ons dat ze enorm veel positieve feedback kregen dus dat zijn goede signalen. De reacties op FB zijn ook positief dus we hebben Ashihara karate op een positieve wijze vertegenwoordigd. Op naar de volgende editie!