Noritsu Cup 2019

Als vanouds weer eens met 2 grote groepen afgereisd naar een toernooi. Kodo en Kihon namen deel aan het ifk/nka NK. Voor de Kodo resultaten zal een update komen op de Kodo fb pagina maar zoals ik nu kan beoordelen goed in de prijzen gevallen. Voor Kihon kwamen 10 vechters uit in verschillen categorieën Alisha Merencia heeft een mooie 2e plek behaald. Goed herpakt na een eerste verliespartij. Jiska Stigter die naar mijn idee veruit de zwaarste poule had is 4e geworden. Eerste partij winst op een mooie waza-ari. Andere partijen gewoon overleven tegen meer ervaren dames met internationale ervaring. Verloren maar mentaal mega winst geboekt.

Melissa Schild valt vaak tussen wal en schip. De spoeling van de dames in die leeftijd en gewichtsklasse is dun. Maar er was toch een matchmaking gemaakt en wat voor 1. Een dame van 1.90 ofzo en +-15 kg zwaarder ging de strijd aan. Melissa heeft deze partij professioneel uitgevochten en gewonnen. 1e plek dus. Michael Hardenbol die zijn eerste toernooi vocht verloor zijn 1e partij maar super goed debuut. Michel van Loon werd 4e na 3 partijen en liep tegen een fantastisch knockdown/knockout op 😂. In deze gewichtsklasse kwamen ook onze Mohamed el Bachiri en Aron Blazejewska uit. Die hebben eerst andere tegenstanders uitgeschakeld om vervolgens die finale samen uit te vechten. Mohamed 1e na mooie knockdown. Aron 2e.

Sven Ingeblikt vocht in het zwaargewicht en werd 4e na 2 zware partijen. Giovanni Bozuwa die de bijnaam little lionheart verdiend heeft 4 partijen gedomineerd en zelfs een kenten ichi tegen professioneel opgelost. Gio 1e en dus ook NK champ. Tarik Keric een van onze jeugdige overgekomen uit de kodo opleiding traint al een tijdje bij Kihon en kwam daar voor het eerst voor uit. Tarik had veel pech vandaag. Moest het openen tegen zijn maatje Jaymi van Pelt die inmiddels ook bij Kihon traint en nog 1 keer voor kodo uitkwam. Tarik liep in deze partij tegen een trap in het kruis op en had veel moeite met Jaymi en met het herstel van de trap in het kruis. Won de partij wel. Daarna gewoon weer pech met uitglijden en plat op de buik vallen zonder adem. Liefst hadden we een time out gezien maar de hoekscheidsen gaven een verrassende ippon tegen. Pijn in het kruis, pijn in de ribben, gekrenkt ego toch de laatste partij gestart en pats weer in het kruis of in ieder geval aan de lage kant. Geen tijd voor herstel en Ippon tegen. Door de winst 1e partij toch 3e geworden. Met zo een grote groep red je het niet met 2 coaches. Maikel Ouwens bedankt voor de warmups en Ben Paans bedankt voor de standin coaching. Osu allen! Top gedaan en tot morgen. Ruben Laats thanks voor de structuur 👊👍🏻 En natuurlijk alle supporters bedankt!